Ladugårdsförmännens Riksförbund

Avdelning 12 Värmland

Sommarträff 2007 på Hanevik

Årets sommarträff arrangerades i samarbete med Värmlands koklubb och var förlagd till Haneviks Säteri, Segerstad. Inbjudan gick ut med mjölkbilen och det var många som ville titta på Bröderna Sandbergs nya ladugård. Hela 70 personer hittade till gården denna kväll!

 

Samling på gårdsplanen Håkan och Björn Sandberg utanför den gamla ladugården
 

Koklubben hade ordnat en tipspromenad med kluriga frågor som satt i en slinga runt lagården. När vi skulle gå in i lagår’n för visning och det var dags att dra på tossingarna, som Milko bjöd på, kunde vi inte hitta dom, jädrans dom står kvar hemma! Tillsammans med smöret och osten dessutom, som vi också fick av Milko -Tackar! Nu var goda råd dyra, men det brukar ju ordna sig och det gjorde det även denna gång, Ingrid Öberg erbjöd sig att åka till Lillerud och hämta tossingar där, stort tack Ingrid!

Vi gick i 2 grupper en rundvandring genom lagården och fick se ett verkligt fint bygge! Med gummibeläggning på golvet och gummimattor i ätbåsen och madrasser i liggbåsen var komforten för kossorna högklassig. Foderbordet var belagt med klinkers så det var lätt att hålla rent. De flesta korna var ute på bete så vi såg inte till så mycket av dom. Ca 90 mjölkande både röda och svarta fanns för tillfället. De mjölkas i ett tandemstall från DeLaval, en dubbel fyra. Ett jättetrevligt och ljust stall!

 

Den nya plansilon En del av deltagarna där vi satt på småbalar i maskinhallen

 

När horden med hungrigt folk kom runt ladugårdsknuten hade vi fått så pass fart på grillen att köttet skulle räcka till en 1:a omgång. Som tur var hade Håkan Sandberg fått hem en laddning smör och ost som han sprang och hämtade ur kylen, tack Håkan! När alla var mätta och belåtna, utfodringen sker i fri tillgång och kaffet och den goda kakan (tack Lussan) var inmundigad drog Kent Jacobsson de rätta svaren på tipsfrågorna. Leif Larsson från Semex sponsrade med vinster, tackar!  Han berättade även lite om deras tjurar. Tack alla som var med och gjorde träffen lyckad och till Sandbergs för att de tog emot oss.

Stort tack också till Granngården som bjöd på grillkolen och till Swedish Meats som stod för en del av matkostnaden.

Vi fick inte mindre än 10 nya medlemmar, vilka vi hälsar varmt välkomna i LR!

Text och foto: Lars Widstrand

 

 

© 2007 Ladugårdsförmännens Riksförbund.
Sidan senast ändrad den 15 september 2007.