Ladugårdsförmännens Riksförbund - Tidningen

Ladugårdsförmännens Riksförbund

 

Tidningen Ladugårdsförmannen - Skriven av vanligt folk för vanligt folk

Vår tidning Ladugårdsförmannen kommer ut med 4 nummer per år och som medlem får Du Ditt eget exemplar helt GRATIS. Mellan varje nummer av tidningen får Du dessutom vårt lilla informationsblad LR-extra som mest innehåller information om olika aktiviteter som planeras och genomförs mellan de ordinarie utgivningarna av Ladugårdsförmannen.

Vi delar också ut Ladugårdsförmannen till lantbruksskolor, lantbruksanknutna högskolor och liknande. Trots att upplagan "bara" är ca 1 000 ex / utgåva så är alltså läsekretsen betydligt större. Enligt en beräkning som gjordes för några år sedan så representerade läsekretsen då inte mindre än 250 000 kor. Eftersom mycket av det som skrivs i tidningen kommer från medlemmarna själva så representerar det tryckta materialet alltså en mycket stor samlad praktisk erfarenhet av kor.

Vad står det i tidningen?

Ja i Ladugårdsförmannen kan man läsa om lite av varje allt ifrån allvarliga ting om djurskydd och situationen i svenskt lantbruk till mera lättsamma saker som reportage från gårdsbesök, kåserier och roliga historier. Gemensamt för det mesta som står skrivet är att det har en mer eller mindre stark anknytning till kor och då oftast från en mera jordnära och praktisk horisont. Avelsfrågor verkar vara ett av läsarnas favoritområden och allt som oftast blossar det upp någon debatt med anknytning till avel.

Hos oss är debatten fri!

Oavsett om det rör avel eller någon annan fråga så är debatterna ofta både mustiga och tankeväckande och alltid ocensurerade. Hos oss har vi högt i tak och eftersom vi står helt obundna från alla andra föreningar, myndigheter eller företag kan man i Ladugårdsförmannen ofta läsa sådant som alla tänker men som få andra skriver om. Hos oss är debatten fri och vi är många som är intresserade av att veta vad just Du tycker! Gör som många andra ko-vänner redan har gjort! Bli medlem Du också!

 

Sagt om Ladugårdsförmannen:

Ris …

* "Skall ni skriva sådan smörja så slutar jag läsa tidningen" * "Roliga historier ska man inte ta upp utrymme med" * "Det är skit av er att skriva så om båspallsmåtten" * "Tar ni in en sådan artikel igen blir ni stämda"

…. och Ros

* "Lättläst och läsvärd" * "Ooh här på seminstationen slåss vi om den när den kommer" * "Lagom tjock. Inte så tjock att man knappt orkar bläddra igenom den utan tillräckligt tunn för att man skall hinna läsa den" * "Bra att ni talar om för jordbruksministern hur landet ligger" * "Kommer det flera lantbrukstidningar på en gång läser jag alltid Ladugårdsförmannen först" * "Bra att ni vågar tar upp det här med nödslakten. Hoppas slakterierna förstår att vi bönder är måna om våra djur och vill ha den kvar" * "Jag fattar inte hur ni kan göra en så proffsig tidning med så små medel" * "Med risk för fjäskbeskyllning vill jag säga att det är få ko-blad, om ens något, som är så läsvärt" .

 

 

 

 

 

 

© 2010 Ladugårdsförmännens Riksförbund.
Sidan senast ändrad den 16 maj 2010.