Ladugårdsförmännens Riksförbund

Lite bilder från Elmia 2003

"Komanship" på Elmia!   På årets Elmia hade ju djuren en central plats. Men även visarna hade sin interna tävling i "Showmanship" - mer om detta går att läsa om i t.ex Husdjur och andra lantbrukstidningar. Ladugårdsförmannen kan däremot, som enda tidning, visa bilderna på den hemliga tävlingen "Komanship" - en tävling som i vissa stycken påminner om showmanship men med lite andra bedömningsgrunder. Ja faktum är att tävlingen var så hemlig att inte ens deltagarna själva visste att dom var med. I bildsviten här nedan presenteras vinnarna. Undertecknad har fungerat som enväldig domare och jury.

På 5:e plats placerade sig Mia Engstad med motiveringen "Det skall till en kvinna att göra två saker samtidigt. Med utmärkt elegans ledde hon såväl sin ko i grimskaftet som förre ASL-konsulenten i slipsen". På 4:e plats kom Göran Larsson med motiveringen "Med kraft och styrka lyfte han sin ko till den rätta positionen så att hon vann sin klass"

På 3:e plats placerade sig Alf Eriksson för "sitt med musiken taktfasta fotstampande", knappt slagen av  2:an Birger Johnsson som "inte ledde utan pratade runt sin ko i ringen med djupa filosofiska citat av Sokrates och Freud". Som ohotad etta kom Leif Larsson som "genom sina gymnastiska övningar i den högre skolan lyfte hela visningen till oanade höjder".

    

Förbundsstyrelsen passade på att ha styrelsemöte på närbelägna Björnebergs slott i anslutning till Elmia.

 

Vackra kor av olika mjökraser - röda kor, svarta kor, prickiga kor och lite mindre röda kor.

 

Liten späd och sirlig ko v.s. stor maffig och mäktig tjur. Skiljer väl ca 1 ton i vikt ungefär.

 

Preparering av utställningsdjuren har blivit en konst för proffs - men så blir ju resultatet där efter.

 

12 årig Sara-pristagare med spänst som en kviga - på foto och på "målning"

 

Jo nog är det vissa skillnader även mellan mjölkraserna

Text och foto: Per E. Falk

© 2005 Ladugårdsförmännens Riksförbund.
Sidan senast ändrad den 1 januarii 2005.