Ladugårdsförmännens Riksförbund

Karl-Erik Johansson

död!

 

Med stor sorg har vi mottagit beskedet att LR:s förre förbundsordförande, hedersledamoten Karl-Erik Johansson är död. Efter en kort tids sjukdom avled han på nyårsdagen i en ålder av 80 år.

Karl-Erik var från början lantbrukarson och föddes den 2 april 1927. Sedermera gick han ladugårdsförmansutbildningen på Klagstorp innan han hamnade som ladugårdsförman på Håkantorp. När mjölkproduktionen upphörde på Håkantorp flyttade han till Dingle och han var sedan ladugårdsföreståndare på lantbruksskolan intill sin pensionering. Men även efter pensioneringen fortsatte han sitt aktiva liv – bl.a. höll han på med klövverkning långt upp i åren.

Inom vårt förbund hade Karl-Erik en mycket lång karriär och han var vid sin död fortfarande ordförande i Avdelning 16 Väst. Det var dock i sin roll som förbundsordförande under åren 1980 – 1992 som han blev mest känd i en vidare krets av medlemmar. För sina insatser för förbundet blev han också sedermera utsedd till hedersledamot. Som föreningsmänniska hade Karl-Erik många förtjänster och ska nu någon av dessa nämnas var det hans oöverträffade förmåga som mötesledare.

Vi är många som i Karl-Erik hade en stor läromästare och vän. Vi sänder nu våra tankar och varmaste deltagande till Karl-Eriks allra närmaste, inklusive alla hans barn. Karl-Erik är död men hans minne är för evigt inristat i LR:s historia.

Per E. Falk

 

Begravningen kommer att ske tisdagen den 22 januari kl 11:00 i Svarteborgs kyrka utanför Dingle. Tänk på SOS-Barnbyar, PG 90 02 29-6

 

© 2008 Ladugårdsförmännens Riksförbund.
Sidan senast ändrad den 14 januari 2008.