Ladugårdsförmännens Riksförbund

75-års jubileet - En dundersuccé!!! 

I dagarna tre, 22-24 april 2004, firade föreningen sitt 75-års jubileum i anslutning till ombudsmötet. Arrangör för festligheterna var Avdelning 12 Värmland och här hade ingenting lämnats å slumpen. Ett väl sammansatt program med varierade och intressanta studiebesök, god mat, underhållning och trevlig samvaro lämnade intet övrigt att önska. Ja tillställningen var något utöver det vanliga och hade man inte vetat bättre hade man kunnat tro att det varit professionella festfixare i farten. En stor eloge till 12:ans styrelse med Lars Widstrand, Håkan Sandberg, Mikael Magnusson och Martin Johansson i spetsen.

Här nedan presenteras lite bilder från jubileet. I Ladugårdförmannen 2/2004 kommer det att finnas ett utförligare referat inklusive vad som avhandlades på själva ombudsmötet.

Per E. Falk

     

Hotell Vildmarken utanför Långserud var den fasta punkten för vår vistelse i Värmland. Fantastiskt god mat, gemytlig stämning och ett trevligt bemötande gör att anläggningen kan rekommenderas varmt för den som har vägarna förbi,

 

Några av deltagarna på jubileet samlade till en gruppbild i anslutning till besöket på Hillringsberg

 

Föreningens då nyaste medlem (ca 1 dygn gammal) tillsammans med Lars Widstrand och Mikael Magnusson i väntan på huvudrätten vid den inledande lunchen. Den nya medlemmens namn har jag skam till sägande tappat bort i hastigheten men hon jobbar i varje fall som förman på Lilleruds lantbruksskola.

 

 

Erland Gustafsson, Stäringe, Flen utsågs till hedersmedlem i föreningen för sina mångåriga insatser för föreningen. Avdelningskamraten och vännen Göran Uggla utdelade hedersmedlemskapet och överlämnade blommor å förbundsstyrelsens vägnar.

 

 

 

Knappt hade borden hunnit röjas undan innan de första dansparen gav sig ut på dansgolvet.

 

 

 

Så var det det här med namn... Hur som helst denne kombinerade stå-upp-komiker och trubadur skötte sitt jobb med den äran. Först stå-upp-komik i den högre skolan och sedan stod han för musiken kvällen lång - allt ifrån visor till Rock'n Roll.

 

 

 

Stämningen var på topp hela tiden. Här är Anders Hjertberg, Suntetorp, Skövde i full färd med att dra västgötahistorier vid en paus i musiken (PS! Den röda huvudbonaden är varken en riktig fez eller ett stearinljus utan locket till den chokladask som Anders vann vid lotteriet).

 

 

 

En bild från Klässbols linneväveri. Här görs exklusiva produkter av yppersta kvalitet som levereras till allt ifrån Svenska Hovet till Nobelstiftelsen till utländska ambassader.

 

 

 

I närheten till linneväveriet visade denne konsthantverkare tillsammans med sin assistent hur man blåser glas

 

 

 

En närbild på några mycket vackra glasflaskor.

 

 

 

På Gammelvalaområdet serverade vi den Värmländska nationalrätten "Nävgröt med lingon och fläsk" (smakar mycket bättre än det låter. Efter maten fick vi en liten improviserad modevisning av Sven Brandel. Kreationen hette "Bonddräng 2004" och var skapad av modellen själv. Notera särskilt den högt skurna och djärvt uppknäppta skogshuggarjackan av missfärgad vadmal.

 

 

 

Det är inte på alla studiebesök som det serveras Champagne men så var i varje fall fallet vid besöket på Hillringsbergs Lantbruk. Lars Widstrand och Mikael Magnusson hade fullt sjå att hinna hälla upp till alla törstiga besökare.

 

 

 

Nyutsläppta kvigor vid Hillringsberg och sinkor poserar  villigt för fotografen

 

 

 

Nyutnämnde hedersmedlemmen Erland Gustafsson pratar med Hillringsbergskorna på ett sätt som bara en riktig kogubbe kan göra,

 

 

 

Lennart Andersson - den ende av de tidigare hedersledamöterna som hade möjlighet att komma - studerar med van blick korna. 

 

 

 

En av de två mjölkrobotarna på Hillringsberg i arbete. Som den vane betraktaren ser är det frågan om De Laval- robotar.

 

 

 

 

Röd och svart kalv på Torps Lantbruk

 

 

 

Stilstudie på en av Torps röda kor tillhörig bröderna Larsson.

 

 

Lennart Andersson tillsammans med 12:ans styrelse vid ett av studiebesöken. Bakom busschaufför skymtar den inhyrda buss som användes vid studiebesöken

 

 

 

Utsikt över sjön från hotellet.

 

 

 

Landskapet är vidunderligt vacker i Värmland.

 

 

 

 

En dagsfärsk kalv diar sin mor.

 

 

 

Som första och hittills enda avdelning håller sig avdelning 12 sedan helt nyligen med en egen klubblokal. Kvällen innan ombudsmötet fick förbundsstyrelsen tillfälle att besöka lokalen. Vi blev stumma av beundran för 12:ans fenomenala idérikedom och engagemang. Här serverar Lars Widstrand och Mikael Magnusson dryck till den utsökta smörgåstårta som vi bjöds på.

 

 

 

Sven Brandel koncentrerar sig för en stöt på biljardbordet i 12:ans klubblokal.

 

 

 

© 2005 Ladugårdsförmännens Riksförbund.
Sidan senast ändrad den 1 januari 2005.