Ladugårdsförmännens Riksförbund

Aktuella svenska tjurlinjer

På begäran presenterar vi nu här på hemsidan de tjurlinje-träd som vi under årens lopp presenterat i Ladugårdsförmannen. Observera att det i allmänhet endast är "aktuella" tjurfäder och deras fäder som tagits med på tjurlinje-träden. Utgågna grenar på de olika stamträden redovisas vanligen inte. Observera också att de olika tjurlinjeträden är i varierande grad aktuella. Nya tjurfäder som tillkommit sedan tjurlinjen presenterades i tidningen finns alltså inte med. Vet man bara vilken far någon nu aktuell tjur har kan man dock lätt placera in honom i rätt tjurlinje. Observera slutligen också att det kan finnas fler grenar på de olika tjurlinje-träden. Här redovisas endast de grenar som är eller nyligen varit aktiva i Sverige. Speciellt på den svarta sidan finns det många oredovisade grenar. På den svarta sidan finns det också fler grenar som på senare tid utgått på grund av de genetiska problemen i rasen.

Kontakta gärna mig på per.e.falk@spray.se om Du har synpunkter eller frågor om tjurlinje-träden.

SRB / Ayrshire

Notera att Merit-linjen numera är utgången.

Hero-linjen , Hover-linjen , Lord-linjen , Merit-linjen , Frasse-linjen , Kristoffer-linjen , Vernon-linjen

OBS! Se de senast uppdaterade tjurlinjeträdet i pdf-format på www.srb.has.it. Där kan du också se rasandelar för nu aktuella SRB-tjurar plus att du har möjlighet att söka efter olika länders röda tjurar.

Läs också på denna hemsida den förklarande sammanfattningen (från 2002) om befintliga rasgrupper och om hur SRB och den nordiska röda kon utvecklats under mer än 150 år. För rasandelar för tjurar som var aktuella 2003 klicka här.

SLB / Holstein

Eftersom mina kunskaper på den svarta sidan är begränsade kan jag inte till 100 % garantera riktigheten i alla uppgifter. Om någon upptäcker något fel vänligen kontakta mig.

Arlinda Chief-linjen , Elevation-linjen , Bell-linjen

OBS! Rättelse. Ovanstående tre tjurlinjer har nu visat sig vara endast två. Läs artikel om detta.

 

© 2006 Ladugårdsförmännens Riksförbund.
Sidan senast ändrad  12 mars 2006.